Skal du giftes og leder du efter en bryllupsfotograf?

Hvordan finder man en bryllupsfotograf? Den første ting man tænker på når bryllupsdatoen er udvalgt, er fotograf. Hvem skal du vælge, og hvordan finder man den rette person? Og hvor længe skal vi have en fotograf på dagen? Hvilken type billeder er vi til? Nogle af gæsterne tager billeder, er det nok? Min svigermor er en dygtig hobbyfotograf, er det hende vi skal bruge?

bryllupsfotografbryllupsfotografer bryllups fotograf fotograf bryllup bryllupsbilleder bryllup fotograf Bryllupsfotograf København Bryllupsfotograf Århus bryllupsfotografering professionel fotograf bryllup bryllupsfotos bryllupsfotografer sort hvid bryllupsfoto fotografering af bryllup fotografer bryllup brud og gom brudepar kreativ bryllupsfotograf hestevogn bryllup

Det er ikke let at vælge den rigtige bryllupsfotograf i junglen af “fotografer”.

Der er mange fotograf, der tager billeder af bryllupper og der er ingen endelige svar på, hvad der definerer en god bryllupsfotograf. Alle har forskellige præferencer og forskellige stilarter samt forskellig måder at arbejde på som fotograf.

En professionel fotograf

En professionel fotograf har arbejdet med bryllupper igennem lang tid, og skudt mange bryllupsfotograferinger, hvilket har givet ham stor viden og erfaring og en timing til at stå det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og fange hyggelige situationer samt fange dem på den bedst mulige måde – både teknisk og kompositionsmæssigt.

Hvorfor ikke vælge en gæst til at skyde brylluppet?

Vi plejer at sige, at som gæst, bør man være gæst og nyde brylluppet. Selv om de digitale kameraer, er blevet rigtig gode de sidste år, skaber det ikke en god fotograf i udstyret alene. Der er også mange andre faktorer, der spiller ind, når du fotograferer bryllupper. Komposition, lys, teknisk forståelse, og en evne til at fange de rette øjeblikke når de opstår. Det er nogle af de færdigheder, som kræver både erfaring og dygtighed. (Hvordan finder man en bryllupsfotograf?)

Det er et stort ansvar for at give en gæst ansvar for selve bryllupsfotograferingen

Det er et stort ansvar for at give en gæst ansvar for selve bryllupsfotograferingen. Hvad nu, hvis de vigtigste billeder, du får fra din store dag enten forsvinder,blevet sløret eller dårligt belyst? Den uheldige hobbyfotograf har helt sikkert forsøgt sit bedste hele aftenen, men det er endt med billeder, du ikke havde håbet på. Et bryllup kan ikke laves om, tænk jer GODT om inden i vælger fotograf ansvaret.

Vores erfaring

Vores erfaring er, at det er udfordrende og krævende at være et bryllupsfotograf og man skal være både professionel og fokuseret når man er på opgave for at være i stand til at tage ordentlige billeder. Jeg ville helt klart anbefale en professionel fotograf til at tage sig af jobbet, så i og jeres gæster kan slappe af og nyde dagen, velvidende at den professionelle klarer billederne.

En professionel fotograf er fuldt og helt indstillet på at gøre sit job…..

En professionel fotograf er fuldt og helt indstillet på at gøre sit job, så godt, som overhovedet muligt. Han er ikke både en fotograf og en gæst, fotograf og ven/søster/svigerfar. Han har fokus på én ting; sit job.

For at hjælpe dig til den bedst mulige beslutning i valget af fotograf til brylluppet, har vi sat nogle punkter op, som i kan tænke lidt på, når i skal vælge fotograf til en af de vigtigste dage i jeres liv. (Hvordan finder man en bryllupsfotograf?)

Alle fotografer har altid, deres bedste billeder liggende på deres hjemmeside…..

Alle fotografer har altid, deres bedste billeder liggende på deres hjemmeside. Lad jer ikke narre til at tro, at fotografen leverer sådanne billeder ved hvert eneste skud han eller hun tager på bryllupsdagen. I bør derfor bede om at se et repræsentativt udvalg af billeder fra tidligere bryllupper han har fotograferet. Gerne hele sammenhængende serier, så i ved hvad i får.

Betaler i for at en fotograf skal følge jer hele dagen ved brylluppet, bør det være en person, der er behageligt at være sammen med. I bør derfor, få en god snak med fotografen før brylluppet. Enten via telefonen eller face to face. Du finder hurtigt ud af, om fotografen er en du gerne vil have som “gæst” ved jeres bryllup eller ej

Titlen, som fotograf er ikke en beskyttet titel i Danmark

Titlen, som fotograf er ikke en beskyttet titel i Danmark. Det betyder, at enhver kan kalde sig fotograf. Der er ingen krav eller kontrolinstanser, der vurdere om det gøres rigtigt, og der er ingen officiel uddannelse, som bryllupsfotograf. Det er op til jer at beslutte, om den fotograf i vælger, er den mest egnede til jobbet. Derfor bør i undersøge markedet grundigt. (Hvordan finder man en bryllupsfotograf?)

Fotografering i de mørke kirker, eller i rum med svag belysning

Fotografering i de mørke kirker, eller i rum med svag belysning uden flash kræver en masse af både fotograf samt kamera udstyr. Du bør vælg de fotografer, der primært fotograferer uden flash. Når der er taget flere tusinde billeder i løbet af dagen, og fotografen har brugt flash på alle billeder, kan den flash hurtigt blive til et irritationsmoment og blive distraherende for både for parret og gæsterne. De mest stemningsfulde billeder, er oftest dem, hvor fotografen IKKE har brugt sin flash. (Hvordan finder man en bryllupsfotograf?)Hvordan finder man en bryllupsfotograf?

Pris for bryllupsfotograf

Den samlede pris for bryllupsfotografering bør i have styr på forhånd. Den sidste ting i ønsker, er at komme hjem fra jeres bryllupsrejse til en faktura eller e-mail fra fotografen, hvor der ligger et højere beløb end det i troede var aftalt. Bed om en skriftlig kontrakt eller bekræftigelse på aftalen med fotografen.

Spørg fotografen efter referencer fra tidligere brudepar

Spørg fotografen efter referencer fra tidligere brudepar og lav også nogle Google-søgninger på fotografens navn og virksomhed og se om der er eventuelle negative udtalelser. Kontrollér, om fotografen er nemme at komme i kontakt med, pålidelig og overholder aftaler, samt besvare på forespørgsler, osv.

Det er også en god idé at tjekke op på hvad fotografens plan er for uforudsete begivenheder. Sygdom kan opstå, fotografisk udstyr kan blive beskadiget eller stjålet. Vejret kan ingen gøre noget ved, men har fotografen en plan B hvis det regner? Ingen garantier kan gives, men en erfaren bryllupsfotograf er bedre rustet til at klare de uforudsete ting, der kan opstå på dagen.

Held og lykke med planlægningen af den store dag, og valget af bryllupsfotograf. Når fotografen er bestilt, kan du nyde din bryllupsdag velvidende at de vigtige billeder er i trygge hænder. (Hvordan finder man en bryllupsfotograf?)

Indhold