Hvor skal du holde dit bryllup? 4 ideer til fantastiske bryllupslokationer

Du er landet på denne side fordi du skal giftes – men Hvor skal du holde dit bryllup? Der er mange muligheder, når I skal vælge det sted, dit og din bedste halvdels bryllup skal holdes. Og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvor I faktisk kan invitere gæster og fejre den store dag med alt, hvad det indebærer. Derfor giver vi jer her fire ideer til fantastiske bryllupslokationer.

Se spændende bryllupslokationer i Jylland her

Hvor skal du holde dit bryllup?

Bryllup på stranden

I har helt sikkert set det på film; det smukke bryllup på standen. Og er vejret til det, er et bryllup i sandet langs vandet et perfekt afslappet, naturskønt og fint bryllup. Kunne I overveje at holde et strand-bryllup, skal I først og fremmest finde en strand, der er bred nok til, at alle jeres gæster kan være med. Derudover kan I overveje at undersøge, om I kender nogen med en privatstrand, I kan låne – for på en offentlig strand kan I nok ikke undgå nysgerrige strandgængeres blikke og tilstedeværelse.

En anden vigtig ting at have in mente, hvis I går efter et strand-bryllup er tydeligt at informere jeres gæster om, at det faktisk er et strand-bryllup. For ofte er påklædningen til et sådan bryllup ofte lidt mere afslappet men stadig festligt – fx ​outfits med smukke, løse kimonoer​ for det kvindelige køn og hvide hørskjorter for det mandlige. Samtidig sætter underlaget af sand sine begrænsninger i valget af fodtøj – især for kvinderne, som måske bør gå efter et par flade sandaler eller sandaler med kilehæl.

Bryllup på stranden

Bryllup i haven

Et bryllup i egen, lånt eller offentlig have er noget af det mest idylliske, grønne og komfortable. Og holder I det i egen eller lånt have, er der jo en hel del penge af spare. Her er det dog utrolig vigtig at være bevidst om, at det danske vejr ofte er ret så utilregneligt, og at I ikke kan gå ud fra varme temperaturer og tørvejr, selvom I holder jeres bryllup i sommermånederne. Så det vil være en rigtig god ide at booke et telt med gulv, så I er sikre på, at det bliver en festlig begivenhed, selvom de lune temperaturer udebliver og det våde, blæsende vejr melder sin ankomst.

Vælger I at holde brylluppet i egen have, kan I desuden med fordel gøre lidt ekstra ud af haven på denne særlige dag. Sørg fx for, at ukrudt er ryddet fra alle bede, plant lidt ekstra, flotte blomster i bede eller krukker, og klip græsset. Orker I ikke selv at gøre haven præsentabel og flot til den store dag, kan I jo ​lade en professionel anlægsgartner stå for det​.

Bryllup i haven

Bryllup på slot eller gods

Slotte og gods er de klassiske, eksklusive bryllupslokationer. De fleste slotte og gods er store og kan huse mange gæster, så disse er oplagte valg, hvis I skal holde et stort, overdådigt bryllup med mange gæster. Det gode ved et bryllup på slot eller gods er desuden, at vejret ikke har den store betydning – når I først sidder i de smukke lokaler og spiser bryllupsmenuen, vil ingen lægge mærke til, hvis regnen siler ned udenfor. Derudover er der på størstedelen af slotte og gods mulighed for overnatning til både jer og jeres gæster.

Og dét er altså virkelig værdsat, når I på et tidspunkt i de sene nattetimer ikke kan holde til flere festligheder og bare har brug for at komme i seng. Tjener- og rengøringspersonale plejer også at være tilgængelige, så I kan læne jer tilbage og lade professionelle tage sig af praktikken på aftenen. Sidst men ikke mindst giver I med et bryllup på slot eller gods virkelig jeres gæster en anledning til at give den gas med ekstravagante og ​prangende styling​ og ​festkjoler​.

Bryllup på slot eller gods

Bryllup på hotel

Et hotelbryllup er måske ikke helt lige så eventyrligt som et slot- eller godsbryllup. Men da der er mange forskellige hoteller, der kan bookes til bryllupper, kan I vælge hotellet efter lige netop den stil I har i forhold til mad, drikke, lokaler og udsmykning. Hoteller har ligesom mange slotte og gods værelser til rådighed for jer og jeres gæster, professionelle tjenere, rengøringsfolk og muligvis en vinspecialist, der kan sammensætte den helt rigtige vinmenu til aftenen.

Uanset hvor I vælger at holde jeres bryllup, vil I gøre jer selv en stor tjeneste ved at ​booke en professionel bryllupsfotograf​. På den måde har I smukke billeder til minde om jeres store og forglemmelige dag.

Indhold