Størstedelen af alle brudepar arrangerer en form for bryllupskørsel til deres bryllupsdag. Dette kan både være af praktiske årsager, men sandsynligvis også fordi dagen er lidt finere og mere mindeværdig end andre dage og derfor må ekstraordinære ting gerne ske. Nogle gange hentes bruden hjemme og transporteres til kirken, og efter vielsen skal brudeparret transporteres fra kirken til stedet hvor selve festen skal afholdes. Når der skal planlægges bryllup, er der flere ting på programmet, som skal planlægges, og selvom kørsel til bryllup ikke nødvendigvis er det vigtigste på dagsordenen, så er der utvivlsomt et punkt der hedder ‘find bil’ på huskelisten. 

Dette indhold er sponsoreret

Flere forskellige muligheder

Der findes et hav af muligheder for kørsel til bryllup. Alt lige fra den traditionelle, gammeldags hestevogn til store limousiner eller veteranbiler med imponerende hestekræfter. I nedenstående afsnit beskrives de mest anvendte former for kørsel, når det drejer sig om bryllupskørsel. 

  • En charmerende veteranbil

En mulighed som bryllupskørsel er veteranbilen. Dette er et bud på transport med lidt flere hestekræfter end en hestevogn. Det er samtidig en smuk og klassisk måde at ankomme på som brud – og senere brudepar. Ved at vælge denne form for transport, stiller det krav til afstanden, der skal køres, som ikke skal være alt for stor. 

https://www.fotograf-viborg.dk

  • Den traditionelle tur i hestevogn

I kan også vælge at blive transporteret i hestevogn. Dette er dog det klogeste valg hvis afstanden fra kirke til fest ikke er alt for lang. Dette er en meget romantisk måde at blive transporteret på, da det holder en klassisk, romantisk og traditionel stil. Hestevognen er god til de korte ture, og det er også en mulighed udelukkende at lade bruden ankomme i hestevogn. Der findes både åbne og lukkede hestevogne, så for at være på den sikre side, er det en god idé at vælge en lukket hestevogn, så I sikre jer læ hvis vejret ikke er på jeres side. Det ville være ærgerligt at starte brylluppet ud med en ankomst i våd kjole og vindblæst frisure. 

  • Den smarte limousine

‘Limousine’ betyder, i alt sin enkelthed, blot ‘bil med chauffør’. Dog kender de fleste af os udtrykket i forbindelse med aflange biler med chauffør. Der findes et hav af muligheder for limousinekørsler. Især hvis man ser det som udelukkende ‘bil med chauffør’. Der findes flere muligheder her. I kan blandt andet vælge den ældre, klassiske limousine i form af en Rolls Royce, Bentley eller Jaguar af ældre årgang. Stilfulde, klassiske og super flotte former for køretøj – der dog også ofte er lidt dyrere i pris. Moderne stretch limousiner, som er dem vi kender som de aflange limousiner, er også et populært køretøj til den store dag. Her er der både plads til en brud og brudepiger – og en kjole fremstillet med en masse tyl.  

https://fotograf-sønderborg.dk

Alternativ kørsel

Lige såvel som der findes de velkendte former for bryllupskørsler, findes der ligeledes de knap så traditionelle former for køretøj at vælge til brylluppet. Selvom det helt sikkert ikke er flertallet der benytter sig af disse kørsels- og transportalternativer, selvom de er sjove og unikke på hver deres måde. Nedenfor finder du god inspiration til den mere utraditionelle form for bryllupskørsel. 

  • To-eller trehjulet bryllupskørsel

I kan eksempelvis vælge at køre fra kirken eller rådhuset på en gammel italiensk Vespa Scooter. Dette ville helt sikkert vække smil, ikke blot hos gæsterne, men også hos brudeparret. Det er også en bryllupskørsel I, og gæsterne, sent vil glemme. Denne form for bryllupskørsel afhænger i høj grad også af vejret på dagen. Hvis der dog er solskin, er denne form for kørsel virkelig komisk og anderledes på den fede måde. Det er også set at brudeparret kører afsted fra kirken på løbehjul eller rulleskøjter. I sådan et tilfælde, er det muligvis fordelagtigt at være øvet bruger af disse former for transportmidler, så uheldet ikke er ude på dagen. Pluspoint for miljøbevidst valg dog. Igen er det her fordelagtigt hvis afstanden fra kirken til festen er minimal, ellers er idéen ikke realiserbar. 

  • Cykeltaxa længe leve

En anden sjov og utraditionel mulighed er cykeltaxa fra kirken til festen. Det er også et miljørigtigt valg. De fås i flere varianter og størrelser, og fælles for dem alle er, at de er menneskedrevne. Hvis I vælger denne løsning, skal i igen have afstanden fra kirken til festen in mente, så gæsterne ikke skal vente alt for længe på brudeparret. 

https://www.fotografherning.dk

  • Den ekstreme, men imponerende ankomst

Hvis det skal være en ekstraordinær ankomst kan I vælge at leje en helikopter eller en luftballon til at transportere jer fra kirke til fest. Dette er en imponerende og ekstrem form for ankomst, men sandelig en der vil huskes i lang tid. En ulempe ved helikopter er at størrelsen på maskineriet skal regnes med i udvalget af lokation, så den har nok plads at lande og lette på. En luftballon er en romantisk flyvetur, men igen afhænger vind og vejr af hvordan og hvornår I kan lande, hvilket kan skubbe tidsplanen for festen.

Læs også: