Står du og skal til bryllup i den nærmeste fremtid, men mangler den perfekte bryllupsgave til det nygifte par, der har alt? Så skal du ikke lede længe. Du kan nemlig læse om hvorfor en bilferie er den rette bryllupsgave at give til det kommende brudepar, samt hvad du skal huske (eller huske dine nærmeste på) til din bilferie. Når der skal gives en bilferie i bryllupsgave, er der flere ting der skal afgøres og planlægning, heriblandt hvor turen skal gå hen, altså selve ruteplanlægning inden bilferien, samt hvad der skal pakkes og huskes inden afgang. Alt dette kan du læse meget mere om her på siden. 

Dette indhold er sponsoreret

Friheden til at se alt på ferie

En bilferie er den ideelle gave at give – både for kærestepar eller hele familien. Som familie kræver den ikke meget andet end en pakket bil og børnene på bagsædet, hvorefter familien er klar til en bilferie sydpå. En bilferie er et nemt valg for familien eller kæresteparret, der ikke ønsker at bøvle med fly, transfer mellem fly, forsinkelser i tidsplanen og masser af bagage. Ved at give en bilferie i gave, eller benytte sig af denne form for rejse, sikrer I jer også friheden til selv at styre tempoet samt hvor eventyret skal gå hen. I kan tage spil med i bilen og have en portion af de gode film og sange klar til bilturen, så går alting lidt lettere. I kan tage den tid I ønsker, samt benytte jer af en eller flere overnatninger på turen derned – måske endda i bestemte byer, I ønsker at udforske. Ferien starter i det sekund I sætter jer til rette i bilen og trykker på speederen. Nyd derefter turen til feriedestinationer og oplev de steder I kører forbi, og igennem, på jeres tur til den endelige destination. Hold måske en dag eller to i Tyskland og oplev hvor smuk dette land og dets natur er. Europa har flere skjulte skatte hist og her, som i den grad er værd at se – især når muligheden byder sig, fordi I valgte at rejse i bil. 

Forlænget weekend eller en uges rejse sydpå

En bilferie eller ‘kør-selv-ferie’ som det også kaldes, er perfekt for familien eller kæresteparret der ønsker en kortere ferie eller weekendtur. På den måde bliver det mere en forlænget weekendtur, som faktisk heller ikke nødvendigvis behøver at foregå om sommeren – her kan I rejse hvornår og hvorhen I vil og ønsker uanset tidspunkt og uden nødvendigvis at skulle ønske chefen om fri til at gøre det. Det er oftest også nemmere og mere omstændigt at finde en weekend at rejse afsted i end en hel uge, hvor der skal ønskes fri. Hvis man er mere til det køligere vejr er en kør-selv-ferie i en efterårsmåned en god idé, eller måske en tur ned og se et af de mange tyske julemarkeder i december måned. Danmark kan også udforskes på en forlænget weekendtur rundt i bilen. Her kan i faktisk komme relativt langt på kun et par dage, da Danmark jo ikke har de længste strækninger fra den ene ende til den anden.

Huskelisten til bilferien

En af de mindre fede ting ved at drage på eventyr i bilen, er alt det praktiske. Oftest skal der pakkes mere, og årsagen er vel egentlig kun fordi man nu har muligheden og pladsen til at opbevare flere ting og sager. Dette betyder også at pakkelisten skal være på plads, så følelsen af at have glemt noget, halvvejs ude af Danmark, forhindres. Det er ikke altid tilfældet, men for at hjælpe dig og din familie, eller udkårne, godt på vej, er der her samlet en huskeliste, så du slipper for at være bekymret for om I nu har husket alt. Inden afrejse er nogle af de nødvendige dokumenter listet op nedenfor:

  • Pas
  • Kørekort
  • Det blå sygesikring
  • Relevante rejsedokumenter (såsom hotelbookinger, billetter til attraktioner og så videre)
  • Valuta 

Det Grønne Kort (obligatorisk i nogle lande udenfor EU) eller det Røde Kort (SOS International – hvis bilen er kaskoforsikret)

Herefter kan du begynde at klargøre huset, så I undgår ubudne gæster i den tid I er afsted. Dette gøres ved at låse døre og vinduer, afmelde avisen og lave aftaler med naboerne om at vande planter, passe kattene eller hvad der nu ellers skal være styr på. Herefter kan I begynde at klargøre bilen. Når bilen skal klargøres, skal den pakkes på den helt rigtige måde. Den skal ikke være for proppet i bagagerummet, så føreren af bilen ikke kan se ud af bagruden. Derudover skal I huske underholdning til bilen, altså diverse spil, film og CD’er skal være inden for rækkevidde mens I er undervejs. Undervejs i bilen kan I vælge at orientere jer på kort når I kører afsted. Andre benytter sig af GPS, enten på telefonen eller via TomTom eller lignende elektroniske udstyr. Til sidst er der ikke andet at sige end ‘godt bryllup og god rejse’.

Læs også: