Tiden op til ens bryllup er ofte fyldt med stress og travlhed. Måske særligt som brud, kan det derfor være svært at finde tid til virkelig at få slappet af. Men din store dag er noget ganske særligt, og må for altid i verden ikke blive overskygget af stress og uro. Her giver vi fem råd til, hvordan du bedst får ro i kroppen i dagene op til den store dag.

Spis sundt og varieret

Alle takler nervøsitet og stress forskelligt, og hos nogen påvirkes deres appetit i rigtig stor grad. Uanset om du er typen, der får mindsket eller øget appetitet, kan det påvirke dit stressniveau yderligere. Gør det derfor let for dig selv at spise sundt og varieret i perioden før dit bryllup. Den sunde kost skal sikre, at du har masser af energi og overskud til at takle periodens travlhed. Vælg gerne en kost rig på antioxidanter og vitaminer. Har du ikke overskud til selv at knokle i køkkenet (hvilket er meget forståeligt), findes der heldigvis også et væld af både sunde færdigretsløsninger og take away muligheder. Lad måltiderne blive et roligt øjeblik, hvor I som par blot kan nyde hinanden selskab.

Vær struktureret og skab overblik

Ved at være struktureret i din planlægning bliver det lettere at bevare overblikket, når den store dag nærmer sig, og travlheden for alvor melder sin ankomst. En del af planlægning indebærer at få papirerne i orden. Alle juridiske dokumenter skal på plads inden den store dag. Som et ungt og snart nygift par regner med naturligvis med at skulle være sammen resten af livet. Var man i tvivl, ville man formodentligt ikke blive gift. Men livet er uforudsigeligt, og derfor kan det være meget relevant at sætte sig ind i, hvordan de juridiske forhold ændrer sig, når man bliver gift. Nogle af disse forhold vil nemlig have stor betydning for jeres privatøkonomi.

Måske ønsker I som par at skabe øget fremtidig tryghed med et testamente, eller har brug for at oprette en ægtepagt med særeje. Begge dele er helt normalt, og det kan give tryghed i ægteskabet, at der fra dag et er 100 % styr på de juridiske elementer.

Hvil dig og få rigeligt med søvn

Søvnproblemer opstår ofte i sammenhæng med stress, angst, dårligt humør og bekymringer. Er du derfor meget stresset i perioden op til dit problem, er det derfor naturligt at opleve søvnproblemer. Men ligesom søvnproblemer kan skyldes stress, så er en god nats søvn også et af de bedste midler mod stress. Vi har derfor samlet fire små tips til at få den bedste nattesøvn:

  1. Planlæg din rytme inden sengetid. Kroppen vænner sig til rutiner, og ved at implementere gode puttevaner, hjælper du krop og sind med at blive klar til en god nats søvn. Udover at implementere en fast søvnrytme, så bør du også give din nattesøvn de bedste betingelse, ved at undgå kaffe, te og cola efter kl. 18. 
  1. Skab de rette omgivelser. Sørg for at dit soveværelse er mørkt, køligt og gerne godt udluftet. Det kan være en jungle, at vælge den rigtige dyne, men du må ikke gå på kompromis. Det er vigtigt, at du finder en dyne, som imødekommer lige netop dine behov for temperatur og isolering – derved skaber du de bedste forudsætning for en god nats søvn.
  1. Sluk for tankemylderet. En stor synder, når det kommer til søvnløshed, er tankemylder. Få afløb for dine tanker gennem en godnat-dagbog, eller prøv nogle af de forskellige søvn lydbøger fra Headspace. Om det virker bedst for dig, at få struktur på dine tanker, eller du har brug for at blive afledt, er meget individuelt, så prøv dig frem. 
  1. Fjern teknologiske forstyrrelser. Ved at holde soveværelset fri for teknologiske forstyrrelser som telefon og fjernsyn, hjælper du din hjerne til kun at forbinde soveværelse med at sove og kærtegn. I vores moderne samfund, er det en svær disciplin, men uden tvivl gavnligt for din nattesøvn. 

Yoga og mindfulness

At du som brud for alvor kan nyde dagen, kan i stor grad afhænge af din evne til at lade roen tage over. Det er vigtigt, at du føler dig i balance. Derfor kan det være relevant eller måske endda nødvendigt at ty til yoga og mindfulness i ugerne – eller måske endda månederne – op til brylluppet. 

Døjer du med tankemylder og har svært ved at finde ro, når du skal sove, kan dette råd med fordel kombineres med det forrige. Gennem mindfulness og yoga bliver du nemlig bedre til at finde ro i både krop og sind. Mindfulness kan måske lyde lidt fluffy og spirituelt, men fakta er, at mindfulness meditation, har en del gavnlige effekter for krop og sind. Ønsker du at vide mere om Mindfulness meditation, kan du med fordel tage et kig på guiden her.

Yoga har været på alles læber i mange år – og det er der en god grund til. Selvom det kan se meget afslappende ud, så bidrager yoga til en både stærkere og mere fleksibel krop. Yoga kan derudover øge din kropsbevidsthed. Ved at få et bedre kendskab til din krop, lærer du også i højere grad at reagere på dens signaler. Er du helt ny indenfor yoga, kan det virke grænseoverskridende at tage til en holdtime. Derfor kan du med fordel starte op med enkle og simple yogaøvelser i trygge rammer hjemme på stuegulvet. Internettet og Youtube boomer at guides og flow-videoer, så det er blot med at søge løs. Der er mange forskellige stilarter indenfor yoga, så giv ikke op, hvis det første du prøver, ikke føles rigtig for dig. 


Dette skal ikke kun være en hjælp til perioden op til brylluppet. På selve bryllupsdagen, skal vejrtrækningsøvelser og meditationsøvelserne hjælpe dig til for alvor at kunne slappe af og være i nuet. Gennem meditation skal du øve dig i at slippe tankemylderet. 

Helt og aldeles uperfekt perfekt

Dette sidste råd kan måske slet ikke blive kategoriseret som et råd, men skal alligevel hjælpe dig i mål på den store dag. Bryllupsdagen er fyldt med forventninger – forventninger til en helt og aldeles perfekt dag. Men hvad er egentlig perfekt? Og hvilken indvirkning har det på din bryllupsdag, hvis alt nu ikke er helt, som du havde forestillet dig? Selvom det uden tvivl er utrolig svært, er det vigtigt, at du som brud foreviger dig med, at alt måske ikke lever op til dit glansbillede. Dagen kan nemlig stadig blive alt det, som du drømmer om – både fantastisk og uforglemmelig. Så slip forestillingerne om, hvad den perfekte bryllupsdag indebærer, og giv blot dig selv lov til at nyde oplevelsen lige nu og her. Brylluppet er ovre før du ved det, så vær i nuet og sug alle indtryk til dig – både de perfekte og uperfekte.

Læs også:

Indhold